Welkom bij het EU-Handelsprogramma! | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

Welkom bij het EU-Handelsprogramma!

De eerste onderdelen van het programma starten deze zomer. U mag hieronder al 3 e-learning modules en 1 summer course uitkiezen.

Vergeet niet om aansluitend ook uw voorkeuren te delen voor het vervolg van het EU-Handelsprogramma (vanaf 1 september).

Let op: dit is het aanbod tot en met 31 augustus. Aan elke activiteit kan 1 medewerker van uw bedrijf deelnemen. Vanaf 1 september krijgt u toegang tot de exclusieve online community. Daar kunt u vervolgens gebruikmaken van het complete aanbod van programma's en activiteiten.

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Keuze 1: toegang tot maximaal 3 van de onderstaande e-learning modules

Export awareness
Maak in deze interactieve e-learning kennis met de belangrijkste thema's van internationaal zakendoen. Er komen verschillende exportonderwerpen aan bod, verdeeld over 3 modules. Deze module is zeer geschikt voor medewerkers die nieuw zijn in dit vakgebied en in korte tijd de basis willen leggen voor hun exportkennis. 
Cursusduur: 45-60 minuten

ICC Incoterms® awareness
ICC Incoterms® biedt richtlijnen voor het opstellen van leveringsvoorwaarden bij internationaal zakendoen. Deze e-learning gaat in op wat ICC Incoterms® inhoudt en wat per Incoterms®-regel de belangrijkste taken en verplichtingen zijn voor zowel kopers als verkopers.
Cursusduur: 45-60 minuten

Cultural Awareness
Zet uw eerste stap naar een beter begrip voor internationale samenwerking. Als deelnemer krijgt u een goede introductie van het begrip cultuur en van de 6 dimensies van het Hofstede-model. U kunt in uw eigen tempo werken en eventueel tussentijds pauzeren. Deze e-learning is ook de perfecte voorbereiding op de gelijknamige workshop (zie ook de summer courses bij keuze 2).
Cursusduur: 90 minuten

Ik meld me aan voor de volgende module(s): *
Meerdere opties mogelijk

Keuze 2: deelname aan één van onderstaande summer courses (op = op)*

Douaneprocedures in de praktijk
Krijg meer grip op uw eigen douaneprocessen om de risico's en kosten hiervan optimaal te kunnen managen – met als doel een grotere doelmatigheid en kostenbesparingen. De cursus maakt u vertrouwd met de theorie en praktijk van douaneprocessen. U krijgt meer inzicht in de werkwijze van de douane en hoe de wetgeving zich ontwikkelt. 
Cursusduur: 6 dagdelen

Verhoog het rendement uit uw buitenlandse zakenpartner
Wilt u handelsagenten, distributeurs en dealers in het buitenland effectiever kunnen managen? In deze cursus gaat u aan de slag met verschillende praktische tools die u helpen bij het kiezen en aansturen van buitenlandse zakenpartners. Aan het einde van de cursus bent u in staat om daadwerkelijk uw rendement uit buitenlandse zakenpartners te verhogen.
Cursusduur: 2 dagdelen

Workshop Cultural Awareness
Leer hoe u zich kunt openstellen voor andere culturen, zodat onderhandelen, samenwerken, en zakendoen in andere landen makkelijker en succesvoller wordt. In deze workshop staat centraal wat cultuur is en hoe dat de dagelijkse werkzaamheden beïnvloedt. U krijgt inzicht in uw persoonlijke emotionele gedragsvoorkeuren en hoe deze zich verhouden tot gedragsvoorkeuren in andere landen. U leert het Hofstede 6 dimensies-model toe te passen om uw communicatie en samenwerking met andere landen te verbeteren. 
Cursusduur: 2 dagdelen

Ik meld me aan voor de volgende summer course: *
Maximaal 1 keuze mogelijk

Geef hieronder uw voorkeuren aan voor het EU-Handelsprogramma vanaf 1 september

Beschrijf hieronder uw situatie en deel uw voorkeuren. Met uw input ontwikkelen we uitgebreide programma's en activiteiten die zijn afgestemd op de behoeften van deelnemers.

U kunt meerdere landen opgeven