DKTI Cofinanciering Snelladers Fastned BV | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

DKTI Cofinanciering Snelladers Fastned BV

Meer artikelen

Doel

Het doel van het project is het realiseren en exploiteren van 4 snellaadstations met daarin minimaal 4 hyperchargers in het Nederlandse Fastned-netwerk van snellaadstations.

De bijdrage die hiermee aan de DKTI doelstellingen wordt geleverd, is dat geïnvesteerd wordt in Nederlandse infrastructuurvoorziening die onderdeel is van een project waarvoor ten dele subsidie vanuit een Europees subsidieprogramma van de Europese Unie is toegekend, namelijk vanuit het Benefic- programma.

Korte omschrijving van de activiteiten

Fastned zal op elk van de 4 locaties een snellaadstation bouwen, ieder uitgerust met minimaal 2 hyperchargers om zo de klanten te verzekeren van een hoge up-time.

Locatie(s) waar het project uitgevoerd wordt

  1. Verzorgingsplaats De Beerze A67 E34 (De Vroent 1, 5531 NZ Bladel)
  2. Verzorgingsplaats Het Goor A67 E34 (De Vroent 4 , 5531 NZ Bladel) 2 van 10
  3. De Foodstrip Amsterdam (Tafelbergweg 2, 1105 BN Amsterdam)
  4. Kreeksehaven Rotterdam (Stadionweg 1, 3077AN Rotterdam)

Overzicht van deelnemer(s)

Naam deelnemer: Fastned BV
Type organisatie: Middelgrote onderneming
Rol in project: Projectleiding en projectuitvoering

Resultaat

Het resultaat van het project is de toevoeging van 4 snellaadstations in het Fastned-netwerk van snellaadstations in Nederland. Op elk station worden minimaal 2 hyperchargers geplaatst.

Alle snelladers in het Fastned-netwerk zijn 24/7 publiek toegankelijk en geschikt voor alle elektrische auto’s. Op alle snelladers in het Fastned-netwerk wordt 100% lokale, hernieuwbare stroom gegarandeerd. De snellaadstations waar de snelladers geplaatst worden, zijn van de nieuwste generatie, hetgeen betekent dat deze eenvoudig uitbreidbaar zijn met de volgende generatie snelladers. Fastned heeft interoperabiliteit met alle grote laadpasleveranciers in Nederland en België; bijvoorbeeld NewMotion, Nuon en Travelcard. Daarnaast is op alle locaties de mogelijkheid tot ad hoc betaling met een debit, bancontact of creditcard via de Fastned app. De prijzen zijn volledig transparant en inzichtelijk via de website Fastned.nl, via de Fastned app en op de schermen van de laders ter plaatse. Fastned maakt voor dit project gebruik van volledig open protocollen zoals OCPP, OCPI en Autocharge.

Bijdrage doelstellingen DKTI Transport

De missie van Fastned is vrijheid geven aan de elektrische rijder.

Fastned heeft de ambitie om een Europees netwerk te realiseren van 1.000 snellaadstations op A-locaties waar alle elektrische auto's kunnen snelladen, met uitsluitend stroom van zon en wind. In het kader van de Benefic subsidie 2018 bouwt Fastned nu een netwerk van snellaadstations op 10 A-locaties in Nederland. Op 6 locaties zijn de werkzaamheden reeds gestart. Op 4 locaties nog niet. Voor de realisatie van snellaadstations op deze 4 locaties wordt subsidie aangevraagd bij de DKTI regeling 2019, onderdeel Cofinanciering.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Als wij vragen hebben over uw toelichting, mogen wij dan contact met u opnemen?
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
Wij zoeken regelmatig respondenten voor gebruikersonderzoek op onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.