Proeftuin Ebusco 3.0 en snellaadinfrastructuur | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

Proeftuin Ebusco 3.0 en snellaadinfrastructuur

Meer artikelen

Doel

Het doel van het project is laten zien dat het mogelijk is om elektrische bussen te gebruiken op lange afstanden, waaronder interregionale buslijnen, en dat uitstootvrij elektrisch vervoer in Nederland voor 2030 haalbaar is.

Het project omvat een proeftuin waarin ook een Ebusco 3.1 variant met een nog grotere actieradius zal worden gerealiseerd.

Korte omschrijving van de activiteiten

  • Demonstratie van de Ebusco;
  • Demonstratie van de 3.0 lichtgewicht uitstootvrije elektrische bus op drie lange-afstandsbuslijnen in de Regio Gooi en Vechtstreek in een werkelijke situatie;
  • Doorontwikkeling van de Ebusco bustechnologie tot een energiezuinigere 3.1-variant met een grotere reikwijdte;
  • Realiseren van laadinfrastructuur en ontwikkelen van een uitvoeringsplan om bestaande niet-openbare laadinfrastructuur geschikt te maken voor andere gebruikers.

Locatie(s) waar het project uitgevoerd wordt

Het project wordt uitgevoerd voor drie lange-afstandsbuslijnen in de Gooi en Vechtstreek, Amstelland-Meerlanden en Haarlem-Ijmond.

Overzicht van deelnemers

Naam deelnemerRol in project
Connexxion Openbaar Vervoer N.V.Penvoerder, launching customer, aanschaf en eigenaar van de Ebusco 3.0 en 3.1 bussen en het snellaadstation Hilversum, monitoring/verzamelen gegevens, data-analyse, ontwikkelen laadstation voor gebruik door derden (busoperators).
Ebusco B.V.Deelnemers, technologieontwikkelaar, monitoring/verzamelen gegevens, data-analyse, ontwikkelen en bouwen Ebusco 3.1

 

Resultaat

Bijdrage doelstellingen DKTI Transport

Publicaties

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Als wij vragen hebben over uw toelichting, mogen wij dan contact met u opnemen?
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
Wij zoeken regelmatig respondenten voor gebruikersonderzoek op onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.