Realisatie waterstof tanklocatie te Utrecht | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

Realisatie waterstof tanklocatie te Utrecht

Meer artikelen

Doel

De realisatie van een waterstof tankstation verbetert de lokale tank infrastructuurvoorziening en daarmee het ondernemings- en consumentenklimaat in deze regio.

Tevens wordt met de realisatie van dit project de groene industriële basis gemoderniseerd en ontwikkeld en levert het een bijdrage aan een snellere en verdere uitrol van de waterstoftankinfrastructuur en de realisatie van een dekkend netwerk in Nederland.

Korte omschrijving van de activiteiten

Het realiseren van een waterstoftanklocatie te Utrecht, een kernknooppunt in Nederland. Naast de centrale ligging is de locatie nabijgelegen aan het TEN-T netwerk en twee belangrijke corridors of snelwegen in Nederland, de A2 en A12, waarmee een verbinding wordt gevormd voor het transport naar Duitsland en de rest van (oost-)Europa.

Locatie(s) waar het project uitgevoerd wordt 

De waterstof tanklocatie wordt uitgevoerd op een bestaande tanklocatie van OrangeGas te Utrecht. Het adres is: Atoomweg 40, 3542 AB Utrecht.

Overzicht van deelnemer(s)

Naam deelnemer: OrangeGas B.V.
Type organisatie: Middelgrote onderneming
Rol in project: Penvoerder/uitvoerder

Resultaat

Een waterstof tanklocatie te Utrecht, bedrijventerrein Lageweide, vlak naast de A2 en dichtbij de A12, respectievelijke de E25, E30 en E35. Adres: Atoomweg 40, 3452 AB te Utrecht.

Deze tanklocatie is reeds een bestaande tanklocatie van OrangeGas al waar het reeds bio-CNG en groene stroom aanbiedt.

Bijdrage doelstellingen DKTI Transport

Waterstof is een goede alternatieve brandstof, welke een significante bijdrage kan leveren aan de energietransitie.

Echter, de tankinfrastructuur is nog zeer onderontwikkeld waardoor weinig voertuigen worden aangeschaft en de keuze voor potentiele gebruikers om over te gaan tot een milieuvriendelijk waterstofvoertuig vermoeilijkt wordt. Om tot een dekkend netwerk te komen is het van essentieel belang om een goede tankinfrastructuur voor waterstofvoertuigen te realiseren.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Als wij vragen hebben over uw toelichting, mogen wij dan contact met u opnemen?
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
Wij zoeken regelmatig respondenten voor gebruikersonderzoek op onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.