Betalingsregeling bouwleges - Nijmegen | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

Betalingsregeling bouwleges - Nijmegen Verlagen bouwleges

Meer artikelen

Bouwers van grote woningbouwprojecten kunnen gebruikmaken van een betalingsregeling voor gemeentelijke bouwleges in Nijmegen.

Het college van B en W van Nijmegen speelt hiermee in op de toenemende vraag van projectontwikkelaars naar coulance in de betaling van deze verplichtingen. De regeling is onderdeel van de crisisaanpak om de woningbouwproductie op gang te houden.

Doelgroepen

  • Toegepast door:de gemeente Nijmegen.
  • Ten behoeve van: projectontwikkelaars, aannemers.

Ontwikkelaars en aannemers wachten met bouwen totdat een bepaald deel van het project is verkocht. Door de slechte verkoopsituatie van koopwoningen, zit er steeds meer tijd tussen het moment waarop de bouwvergunning wordt verleend en de start van de bouw.
Tot nu toe moesten zij echter wel kort na het verkrijgen van de vergunningen de hieraan verbonden leges betalen zoals bouwleges, welstandleges en eventuele planologische leges. De kosten kunnen oplopen tot enkele honderdduizenden euro’s. Door de betalingsregeling zullen projectontwikkelaars naar verwachting minder bouwprojecten annuleren of bouwvergunningen minder snel intrekken.

Bijzonderheden

De betalingsregeling is bedoeld voor grote bouwprojecten van private ondernemers, met enkel of overwegend koopwoningen en bouwleges van meer dan € 50.000, die als gevolg van de crisis in gevaar komen. Het houdt in dat de leges niet ineens betaald hoeven te worden, maar in zes maandelijkse termijnen.

 

Dit voorbeeld hoort bij de TFC-constructie Verlagen bouwleges.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Als wij vragen hebben over uw toelichting, mogen wij dan contact met u opnemen?
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
Wij zoeken regelmatig respondenten voor gebruikersonderzoek op onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.