Jessica | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

Jessica

Meer artikelen

Omschrijving

Ter ondersteuning van Europese afspraken zijn er diverse financieringsconstructies mogelijk via de Europese Structuurfondsen en/of andere kanalen gekoppeld aan de Structuurfondsen. Een aantal daarvan richt zich specifiek op ontwikkelingen in de stedelijke leefomgeving. In onderstaande tekst vindt u een toelichting op Jessica als onderdeel van EFRO (Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling).

Europese vlag

De Europese Commissie (directoraat-generaal regionaal beleid) heeft voor de programmeringsperiode 2007-2013 samen met de Europese Investeringsbank en andere financiƫle instellingen een aantal gezamenlijke initiatieven ontwikkeld voor een efficiƫnter en duurzamer cohesiebeleid. 2 ervan bevorderen het gebruik van financierings-instrumenten (JEREMIE en JESSICA), de overige 2 (JASPERS en JASMINE) bieden technische ondersteuning. JESSICA is toegepast in Nederland.

Werking

Jessica staat voor Joint European Support of Sustainable Investments in City Areas, en richt zich op het revolverend investeren in steden. Het betreft hier dus geen subsidie, maar een (achtergestelde) lening, een garantie of een participatie dat via een fonds wordt verstrekt. De middelen moeten dus altijd worden terugbetaald.

Meer informatie

SOFIE
ED
Supporting urban development (JESSICA)

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Als wij vragen hebben over uw toelichting, mogen wij dan contact met u opnemen?
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
Wij zoeken regelmatig respondenten voor gebruikersonderzoek op onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.