Nationaal Warmtefonds | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

Nationaal Warmtefonds

Meer artikelen

Omschrijving

Huiseigenaren die willen investeren in een energiezuiniger huis, kunnen een Energiebespaarlening afsluiten met een speciale rente bij het Nationaal Warmtefonds. Het fonds heeft een budget van € 1,1 miljard.

isoleren

Woningeigenaren mogen met deze lening energiebesparende maatregelen financieren, zoals betere isolatie of een nieuwe hr-ketel of zonneboiler. Zonnepanelen mogen ook uit de lening worden betaald, maar voor maximaal 75% van de lening. Het restant moet dan in andere maatregelen worden gestoken. De lening kan gebruikt worden voor veel verschillende energiebesparende maatregelen. De Energiebespaarlening is er zowel voor particulieren als VvE's en ook voor scholen.

Het Nationaal Warmtefonds is de opvolger van het Nationaal Energiebespaarfonds, opgericht na het Energieakkoord om de verduurzaming van de woningvoorraad te versnellen. Tegelijkertijd worden ook de bouw- en installatiesector aan nieuwe opdrachten geholpen. Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten (SVn) is de uitvoeringsorganisatie. In totaal is er € 1,1 miljard beschikbaar waarvan het Rijk € 190 miljoen bijdraagt. De Rabobank, ASN Bank, Council of Europe Development Bank (CEB) en de Europese Investeringsbank (EIB) treden op als cofinanciers. Afsluitkosten, rente en aflossing vloeien terug in dit fonds.

Werking

De Energiebespaarlening is een aantrekkelijke mogelijkheid om energiebesparende investeringen in of aan uw eigen huis te kunnen financieren. Via maandelijkse betalingen van de lening worden de kosten over meerdere jaren verdeeld . Afhankelijk van hoeveel energie u verbruikt, kan de besparing genoeg zijn om de maandelijkse betaling van uw Energiebespaarlening te dekken.

Sterk:

  • Flexibele regeling die varieert in investeringsbedrag en looptijd.

Zwak:

  • geen

Meer informatie

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Als wij vragen hebben over uw toelichting, mogen wij dan contact met u opnemen?
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
Wij zoeken regelmatig respondenten voor gebruikersonderzoek op onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.