Project Velzengaarde - Oude IJsselstreek | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

Project Velzengaarde - Oude IJsselstreek Koopprijskorting

Meer artikelen

Op het voormalige 'Van den Hurk-terrein' in Silvolde is plaatsgemaakt voor plan Velzengaarde, ook wel plan Terborgse Veld genoemd.

Velzengaarde is een van MVO Projecten en omvat 24 woningen in een gevarieerd aanbod voor zowel starters als gezinnen.

MVO Projecten biedt een korting van €25.000. Wanneer een koper de woning in de toekomst doorverkoopt aan een andere eigenaar, is die een percentage verschuldigd aan MVO Projecten. Het percentage wordt berekend over de meeropbrengst boven op de koopprijs.

Bijzonderheden

Veel van de kopers kiezen voor de eenmalige korting van €10.000 bij de rijwoningen. Enkele kopers kiezen voor een korting van €20.000 tot €25.000, waarvan minimaal €10.000 terugbetaald moet worden bij doorverkoop. Dit komt omdat de meeste financiers het niet acceptabel vinden om een tweede hypotheekrecht te geven als zekerheid voor de nabetalingsverplichting.

Wat ook helpt om de verkoop te stimuleren is het geven van een garantie op de overname of koop van de bestaande woning zodra de nieuwe woning is opgeleverd. Dat kan mits er een redelijk positief prijsverschil zit tussen de nieuwe en de bestaande woning. De inruilwoningen worden meestal voor de gegarandeerde inruilprijs verkocht of net iets daaronder. Daar staat tegenover dat de kopers geen klachten hebben over de prijs van de nieuwe woning.

 

Dit voorbeeld hoort bij de TFC- constructie Koopprijskorting.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Als wij vragen hebben over uw toelichting, mogen wij dan contact met u opnemen?
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
Wij zoeken regelmatig respondenten voor gebruikersonderzoek op onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.