Segon | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

Segon Duurzaam renoveren

Meer artikelen

De onzekerheid bij de consument over een te realiseren besparing vormt een belangrijke drempel.

Door deze besparing te garanderen, wordt de consument overtuigd van het nut en zijn banken sneller bereid te financieren.

Segon is een landelijk opererende netwerk- en adviesorganisatie die onafhankelijk werkt in opdracht van particulieren, Verenigingen van Eigenaren (VvE's)en complexen met onder andere gemengd bezit. Segon slecht diverse drempels om tot energiebesparing en duurzaamheid te komen. De organisatie krijgt hierbij ondersteuning van VvE-belang en Vastgoedbelang als belangrijkste vertegenwoordigers. Ze hebben veel ervaring met het ‘meekrijgen’ van grotere groepen eigenaar-bewoners.

Segon pakt het traject van drastische energiebesparende maatregelen en duurzaamheid projectmatig aan. In vijf stappen (van oriëntatie tot beheer en oplevering) wordt de (georganiseerde) bewoner begeleid naar een duurzame woning. De bewoners worden ingezet om actief te participeren in deze stappen.
 
Dit voorbeeld hoort bij de TFC-constructie Duurzaam renoveren.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Als wij vragen hebben over uw toelichting, mogen wij dan contact met u opnemen?
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
Wij zoeken regelmatig respondenten voor gebruikersonderzoek op onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.