Woonstad Rotterdam | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

Woonstad Rotterdam Maatschappelijk gebonden eigendom

Meer artikelen

Woonstad Rotterdam heeft drie vormen van Maatschappelijk Gebonden Eigendom.

Doelgroep

  • Toegepast door: Woonstad Rotterdam als verkopende partij.
  • van: huurder/bewoner, potentiële woningkoper.

Maatschappelijk Gebonden Eigendom

MVE-C

MVE staat voor Maatschappelijk Verantwoord Eigendom. Woonstad Rotterdam zorgt ervoor dat de woning planmatig wordt onderhouden voor een vast bedrag per aand. Daarnaast wordt korting verkregen op de opstalverzekering. Bij verhuizing koopt Woonstad Rotterdam de woning gegarandeerd binnen drie maanden terug.

De eerste vijf jaar wordt de waardeverandering gedeeld. Het gaat hier om de oorspronkelijke aankoopprijs, plus of min een percentage van de gestegen of gedaalde initiële taxatiewaarde.

MGE

Woonstad Rotterdam koopt de woning gegarandeerd binnen 3 maanden terug. Bij de verkoop van de woning wordt de waardeverandering gedeeld.

Fair Value

Een Fair Value-woning bestaande bouw is 15 tot 20% goedkoper en nieuwbouw 5 tot 15 procent goedkoper dan de taxatiewaarde. Het planmatig onderhoud wordt gewaarborgd door Woonstad Rotterdam. De koopvorm is hierdoor extra aantrekkelijk voor starters.

Woonstad Rotterdam koopt bij verhuizing de woning gegarandeerd binnen drie maanden terug. Bij de verkoop van de woning wordt de waardeverandering gedeeld.

Evaluatie

De gemeente stelt in zijn algemeenheid dat een terugkoopregeling een positief effect heeft op de verkoopbaarheid van bestaande en nieuwbouwwoningen. De constructie dempt het risico bij prijsdalingen en -stijgingen en geeft de hypotheekverstrekker meer zekerheid, en daarmee ook de koper.

 

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Als wij vragen hebben over uw toelichting, mogen wij dan contact met u opnemen?
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
Wij zoeken regelmatig respondenten voor gebruikersonderzoek op onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.