Check of u in aanmerking komt voor het EU-Handelsprogramma! | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

Check of u in aanmerking komt voor het EU-Handelsprogramma!

Exporteert u naar het Verenigd Koninkrijk (VK) en heeft u te maken met verstoringen van de markt door Brexit? Vind nieuwe afzetmarkten met het EU-Handelsprogramma van de Brexit Adjustment Reserve (BAR). Het programma loopt tot en met december 2023.

Wilt u weten of het EU-Handelsprogramma iets voor u is? Doe dan deze korte check! Hoe meer vragen u met 'Ja' beantwoordt, hoe groter de kans dat u voor het programma in aanmerking komt.

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Heeft uw bedrijf zaken gedaan met het Verenigd Koninkrijk? *

 

U komt helaas niet in aanmerking voor het EU-Handelsprogramma van de BAR als u geen zaken heeft gedaan met het Verenigd Koninkrijk. Maar geen nood: RVO biedt meer mogelijkheden voor internationale ondernemers die willen zakendoen in de EU.

Bekijk alle mogelijkheden voor steun bij zakendoen in de EU

Heeft u omzetverlies geleden door Brexit? *

 

Ook als u geen omzetverlies heeft ondervonden door Brexit, is er een kans dat u in aanmerking komt voor het EU-Handelsprogramma. Vul daarom ook de volgende vragen in.

Is uw marktaandeel in het Verenigd Koninkrijk afgenomen? *

 

Ook als uw marktaandeel niet is afgenomen door Brexit, komt u mogelijk toch in aanmerking voor het EU-Handelsprogramma. Vul daarom ook de volgende vragen in.

Is uw personeelsbestand veranderd door Brexit? Heeft u bijvoorbeeld extra personeel aan moeten nemen, of heeft u personeel moeten ontslaan? *

 

Als uw personeelsbestand hetzelfde is gebleven, komt u mogelijk toch in aanmerking voor het EU-Handelsprogramma. Vul daarom ook de laatste vraag in.

Heeft u te maken met toegenomen handelsbelemmeringen bij het zakendoen met het VK? *

 

Als u geen last heeft (gehad) van handelsbelemmeringen, komt u mogelijk toch in aanmerking voor het EU-Handelsprogramma. Klik op Verzenden om de uitslag te zien.