Apparatuur of voorziening voor het opnieuw gebruiken van verpakkingen | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

Apparatuur of voorziening voor het opnieuw gebruiken van verpakkingen

a. bestemd voor: het inzamelen, sorteren, inspecteren, reinigen of hervullen van gebruikte verpakkingen als compleet product om deze opnieuw te kunnen gebruiken, waarbij:
- dit voor deze toepassing niet gangbaar is, en
- de terugverdientijd van het bedrijfsmiddel drie jaar of meer bedraagt, uitgaande van de investeringskosten en het saldo van de operationele baten en lasten, niet zijnde financieringslasten en afschrijving, ten opzichte van niet investeren in apparatuur of een voorziening voor het opnieuw gebruiken van verpakkingen,

b. bestaande uit: apparatuur of voorzieningen die technisch noodzakelijk zijn om verpakkingen opnieuw te gebruiken en al dan niet de volgende
onderdelen: verpakkingen, (openbare) inzamelbakken, geldretoursystemen, sorteersystemen, inspectielijnen, schoonmaakapparatuur, hervulapparatuur en met uitzondering van gebouwen, vervoersmiddelen en interne transportmiddelen.

Toelichting: Dit bedrijfsmiddel betreft bijvoorbeeld het opnieuw gebruiken van voedselverpakking van afhaalhoreca, of verpakkingen in winkels of van bezorgservices.

Icoon Circulaire Economie

| Gewijzigd op: 26 december 2022