Productieapparatuur voor goed recyclebare kunststof verpakkingen (aanpassen bestaande situatie) | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

Productieapparatuur voor goed recyclebare kunststof verpakkingen (aanpassen bestaande situatie)

a. bestemd voor: het produceren van of verpakken met kunststof verpakkingen die volgens de beslisboom in de KIDV Recyclecheck voor vormvaste of voor flexibele kunststofverpakkingen worden geclassificeerd als ‘Goed recyclebaar’, waarbij:
- die verpakkingen in de bestaande situatie worden geclassificeerd als ‘Beperkt recyclebaar’, ‘Redelijk recyclebaar’ of ‘Niet recyclebaar’, waardoor recycling van de verpakking toeneemt,
- de aanpassingen aantoonbaar technisch noodzakelijk zijn voor de hogere classificatie, en
- de terugverdientijd van het bedrijfsmiddel vijf jaar of meer bedraagt, uitgaande van de bijkomende investeringskosten en het saldo van de operationele baten en lasten (niet zijnde financieringslasten en afschrijving) ten opzichte van niet investeren in deze apparatuur,

b. bestaande uit: aanpassing van productieapparatuur of verpakkingslijnen die technisch noodzakelijk is voor het produceren van of verpakken met ‘goed recyclebare’ verpakkingen.

Toelichting: De Recyclecheck voor vormvaste of voor flexibele kunststofverpakkingen kunt u vinden op https://kidv.nl/kidv-recyclecheck-vormvaste-kunststof-verpakkingen en https://kidv.nl/kidv-recyclecheck-flexibele-kunststof-verpakkingen.

Icoon Circulaire Economie

| Gewijzigd op: 7 maart 2022