7-Loops naar Circulaire tentoonstellingsbouw | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

7-Loops naar Circulaire tentoonstellingsbouw

In musea staan niet alleen kunstwerken, maar zijn ook een verscheidenheid aan sokkels, podia wanden en installaties te vinden om deze werken tot hun recht te laten komen. Helaas worden zo goed als al die installaties, na een korte periode van gebruik, in puincontainers afgevoerd terwijl de verschillende onderdelen en materialen gewoon nog waarde hebben.

Met het 7-Loops systeem (gebaseerd op de butterfly diagram van de Ellen Macarthur foundation die we hebben aangepast aan de context van deze keten) willen we de gehele keten in de tentoonstellingsbouw een tool geven om hun circulaire ambities en doelstellingen om te zetten in (gezamenlijke) diensten en producten. Deze nieuwe producten en diensten zijn nodig zijn om gezamenlijk aan bestaande en nieuwe klanten een circulaire tentoonstelling aan te kunnen gaan bieden in de toekomst. Wij geloven er namelijk in dat het probleem dat nu aan het einde van het gebruik van de tentoonstelling ontstaat, aan het begin van de keten al gezamenlijk opgelost moet kunnen worden. Een andere manier van denken, (samen)werken en produceren, best ingewikkeld, maar juist nu heel noodzakelijk en de ultieme kans om kunst een circulair podium te gaan geven.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Als wij vragen hebben over uw toelichting, mogen wij dan contact met u opnemen?
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
Wij zoeken regelmatig respondenten voor gebruikersonderzoek op onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.