Acquisto Inter - Afvalkunststoffietsbrug | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

Acquisto Inter - Afvalkunststoffietsbrug

Het afvalkunstoffietsbrugproject moet leiden tot de eerste, uit laagwaardige kunststofrestromen en met circulaire vezels versterkte fietsbrug ter wereld. Zonder teveel vooruit te lopen op de uitkomsten van het onderzoek zijn we optimistisch dat uit de testen dermate goede resultaten komen dat we, met inachtneming van de strengste Europese en Nederlandse veiligheidsnormen, deze brug ook mogen en kunnen bouwen voor een opdrachtgever ergens in Nederland.

Daarmee sluit de dubbel duurzame, want modulaire en circulair opgebouwde brug, uitstekend aan bij het politiek-maatschappelijke doel van een geheel circulaire economie in 2050. Interessant is ook de upcycling vanuit laagwaardig plastic afval omdat dit wéér een manier is om de enorme plastic afvalberg op een commercieel verantwoorde manier te reduceren.

Want ook dat uitdrukkelijk onze inzet: het is een commercieel project dat moet aantonen dat dit nieuwe composiet in aanschaf en duurzaamheid kan concurreren met andere circulaire materialen. Het zou daarmee een interessant, nieuwe Nederlands exportproduct kunnen worden, ook omdat het bijdraagt aan het verbeteren van de fietsinfrastructuur in een tijd dat fietsen steeds populairder wordt over de hele wereld.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Als wij vragen hebben over uw toelichting, mogen wij dan contact met u opnemen?
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
Wij zoeken regelmatig respondenten voor gebruikersonderzoek op onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.