Activ8 the elderly! | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

Activ8 the elderly!

Op 5 februari 2016 verscheen het artikel ‘Promoting mobility and reducing length of stay in hospitalized general medicine patients: a quality improvement project’ van het Johns Hopkins ziekenhuis. De conclusie van dit onderzoek is dat een korter verblijf in het ziekenhuis te realiseren is door gebruik te maken van een helder en gestructureerd programma met duidelijke doelen.

Johns Hopkins heeft aangetoond dat er een causaal verband is tussen het volgen van het programma en de duur van het verblijf in een ziekenhuis. Een voorbeeld van een programma is hieronder weergegeven.

De meeste mensen willen zo snel mogelijk naar huis. Door het volgen van bovenstaande programma en doelen worden de patiënten uitgedaagd om zelfstandig aan hun eigen mobiliteit te werken. Goede mobiliteit is een essentiële parameter voor weer zelfstandig wonen. De stappen die iemand op de schaal van het Activity and Mobility programma van Johns Hopkins maakt geven een indicatie over de voortgang op gebied van mobiliteit maar ook de verwachte ontwikkeling en een indicatie over ontslag uit het ziekenhuis. Door de patiënt inzicht te geven in hun eigen herstel, duidelijke doelen en tips hoe zij dat kunnen versnellen, worden ouderen extra gemotiveerd en geactiveerd. In dit project ontwikkelen wij meerdere opties voor gebruik door de patiënt zelf met minimale extra belasting van het bestaande ziekenhuispersoneel door gebruik te maken van slimme sensoren en gebruikersinterface op een smartphone.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Als wij vragen hebben over uw toelichting, mogen wij dan contact met u opnemen?
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
Wij zoeken regelmatig respondenten voor gebruikersonderzoek op onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.