Anderling – Circulaire verpakking zacht fruit | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

Anderling – Circulaire verpakking zacht fruit

Slechts ± 52% van alle kunststof verpakkingen (± 522.000 ton per jaar) gerecycled waarvan het grootste deel (70%) afkomstig is van kunststof consumenten voedselverpakkingen en dit zal de komen jaren alleen maar toenemen is de verwachting. Dit geeft aanleiding nieuwe verpakkingsconcepten te ontwikkelen ter substitutie van kunststof.

Het consortium beoogt te ontwikkeling van een kartonnen verpakking voor zacht fruit met dezelfde functionaliteit als bestaande kunststof verpakkingen. Een kartonnen verpakking voor zacht fruit die plastic verpakkingen 100% vervangt. De verpakking is gemaakt van gerecycled karton dat bij het oud papier mag en zelf ook weer recyclebaar is. Dit verandert het lineair, niet circulaire, verpakking- en wegwerpproces van bestaande kunststof fruitverpakkingen naar een circulair proces waarbij de kring tussen ingangs- en uitgangsmateriaal gesloten wordt.

Door kunststof verpakkingen te vervangen door kartonnen schalen kan een enorme stap gezet worden naar een circulaire verpakking, die geen aanpassingen in de keten nodig heeft met een met een CO2-reductie van 65% t.o.v. de huidige (kunststof) standaard.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Als wij vragen hebben over uw toelichting, mogen wij dan contact met u opnemen?
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
Wij zoeken regelmatig respondenten voor gebruikersonderzoek op onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.