AVS: Autonome Vezelstal | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

AVS: Autonome Vezelstal

Doors AVS wil dit samenwerkingsverband komen tot een nieuw vrijloopstalconcept waarbij de staloperatie autonoom middels automatisering wordt uitgevoerd. In dit project zal een vezelrobot worden ontwikkeld die middels slimme monitoringsapparatuur aangestuurd zal worden en tussen de koeien zal navigeren voor het onderhouden van de vezelstalvloer waarop de koeien in vrije beweging kunnen leven. 

Het concept moet zorgen voor een significante reductie van ammoniak (middels het bij de bron scheiden van mest en urine) en een methode waarbij de mest hoogfrequent wordt verwerkt tot waardevolle meststromen (opgeslagen in een dichte opslag) en schone vezelbedding voor de stalvloer. 

Door dit concept wordt beoogd een milieubijdrage te kunnen leveren in combinatie met vrij koeverkeer waarmee een alternatief kan worden geboden voor emissiearme ligboxenstallen en arbeidsintensieve vrijloopstallen inclusief het verbeteren van de koegezondheid en het gebruik van circulaire meststoffen. 

 

 

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Als wij vragen hebben over uw toelichting, mogen wij dan contact met u opnemen?
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
Wij zoeken regelmatig respondenten voor gebruikersonderzoek op onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.