Back to Nature | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

Back to Nature

Met dit Circulair Ketenproject willen de ondernemers van Drupl, PaperInnovator, Rik Makes, RiThink, FAIR coffins en Create! De komende anderhalf jaar de keten versterken door de handen ineen te slaan. Het gaat om een verbinding tussen partijen vanaf natuurlijke biobased grondstoffen tot volledig biodegradeerbare eindproducten die tussentijds ook nog eens recyclebaar zijn. De ondernemers werken samen in dit ketenproject met als doel laagwaardige, organische reststromen op te waarderen tot materialen, halffabricaten en eindproducten om deze vervolgens als onderdeel van het gebruik of na gebruik weer terug te geven aan de natuur.

Een volledig circulaire keten, gericht om op de markt verhandelbare producten te realiseren. Door gebruik van biobased reststromen leidt dit tot grondstofbesparing en afname van CO2 uitstoot. Bij de fabricage wordt bespaard op milieubelastende bronnen, het nieuwe product is circulair en biobased, goed voor mens, milieu en maatschappij.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Als wij vragen hebben over uw toelichting, mogen wij dan contact met u opnemen?
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
Wij zoeken regelmatig respondenten voor gebruikersonderzoek op onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.