BLUE Piling Technology | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

BLUE Piling Technology

Doel:
Offshore heien van een monopile met de BLUE Piling Technology.

Korte omschrijving:
Voor het heien van monopiles wordt tot op heden enkel gebruik gemaakt van heiblokken waarbij de impact van een stalen valblok zorgt voor een stoot die de paal doet zakken. Het gebruik van een verbranding om een kolom water binnen een paal omhoog te stoten om een slag met evenveel energie op te wekken is een revolutionair nieuw concept.
Het resultaat van het project zal een directe verlaging van de kostprijs van de installatie van windmolens bewerkstelligen. Momenteel zijn funderingen op monopiles al de goedkoopste funderingen en het zijn exact deze funderingen die met de BLUE Piling Technology nog goedkoper gemaakt kunnen worden. Door de geluidsoverlast terug te dringen zal het mogelijk worden om meer maanden per jaar te kunnen werken of met minder/geen geluidreducerende maatregelen af te kunnen. Dit is direct in het belang van contractors die hun materieel zodoende efficiënter in kunnen zetten.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Als wij vragen hebben over uw toelichting, mogen wij dan contact met u opnemen?
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
Wij zoeken regelmatig respondenten voor gebruikersonderzoek op onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.