Bouwen met bagger | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

Bouwen met bagger

In Nederland komt er ieder jaar 10 miljoen kuub vrij aan bagger, voor deze reststroom bestaat geen hoogwaardige toepassing. Daarnaast is enorme vraag aan circulaire bouwmaterialen en bestrating, met het streven om in 2030 circulair te kunnen bouwen. In dit circulaire ketenproject willen wij de afvalstroom bagger verbinden aan de bouwsector om uiteindelijk samen te bouwen met bagger.

Met deze subsidie willen wij uiteindelijk een bestrating van bagger realiseren door samen met verschillende partners naar het businessmodel en productieproces van bestrating naar bagger te onderzoeken. Het langetermijndoel is om waterpasserende bestrating van bagger te kunnen realiseren om een antwoord te zijn op een bagger overschot en tekort aan duurzame bouwmaterialen. Dat doen we door de bagger- en de bouwketen met elkaar te verbinden. Hiervoor moeten erin beiden ketens de nodige aanpassingen gedaan worden.

Dit circulaire ketenproject is gericht op de realisatie van op de markt verhandelbare bestrating gemaakt van bagger (inclusief alle daarvoor benodigde technische processen, diensten of businessmodellen) die bij toepassing leiden tot grondstoffen besparing en reductie van CO2-uitstoot.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Als wij vragen hebben over uw toelichting, mogen wij dan contact met u opnemen?
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
Wij zoeken regelmatig respondenten voor gebruikersonderzoek op onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.