Bouwen met circulair hout als basis | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

Bouwen met circulair hout als basis

In dit samenwerkingsproject willen de bedrijven Eco-Plus Bouw B.V., mHome B.V. en Crumble Development een proces ontwikkelen voor de circulaire houtbouw. Normaliter is het ontwerp lijdend voor het uiteindelijke product en worden de grondstoffen erbij gevonden. In de circulaire economie neem je de grondstof als basis en ontwikkel je daarom heen het product. Dit principe wordt in dit project uitgewerkt tot een werkzame businesscase voor de circulaire houtenwoning- en utiliteitsbouw in Nederland. Doel is om het bouwmateriaal 'hout' te gebruiken en te hergebruiken in diverse soorten gebouwen. Gezamenlijk met leverancier, aannemer, bouwer en ontwikkelaar wordt de circulaire keten opgezet rondom de grondstof 'hout'.

De activiteiten beslaan het inventariseren van de aanvoer van het hout, het inventariseren van de praktische en technische obstakels voor toepassing in het gebouw, het verbeteren van het proces van demonteren en remonteren van het hout, het optimaliseren van de levensduur en inzetbaarheid van het hout en het onderzoek naar mogelijke toepassingen van dit systeem voor andere grondstoffen in een circulair gebouw. Het resultaat van dit onderzoek is een werkwijze en een methodiek waarin alle ketenpartners systematisch en proactief samen werken met hout als centraal uitgangspunt. Doordat niet het gebouw centraal staat vergt het een andere manier van communicatie en werken. De pijnpunten hiervan worden blootgelegd en opgelost in dit project.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Als wij vragen hebben over uw toelichting, mogen wij dan contact met u opnemen?
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
Wij zoeken regelmatig respondenten voor gebruikersonderzoek op onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.