Brei-goed Acrylgaren tot breisel | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

Brei-goed Acrylgaren tot breisel

Het project BREI-GOED is ontstaan uit de ideële gedachte van Stichting Texperium, De Breijerij en Huisman Tricot, die gezamenlijk de transitie willen maken van een lineaire naar een circulaire textiel industrie. De laatste jaren is alleen maar duidelijker geworden, dat het onze plicht is om verantwoordelijk om te gaan met het gebruik van nieuwe grondstoffen en daar waar mogelijk, gebruik te maken van gerecyclede stromen. Deze gedachten sluiten volledig aan bij de doelen die de overheid gesteld heeft.

Binnen het project BREI-GOED, wordt gerecyclede acryl gebruikt voor de productie van gebreide handschoenen, mutsen en shawls. Texperium ontwikkelt en spint de garens, De Breierij breid de producten en Huisman Tricot test en vermarkt de producten. Er is inmiddels veel vraag naar circulaire producten, BREI-GOED wil aan deze vraag gehoor geven en in de toekomst gaan uitbreiden naar meer producten met gerecyclede acryl, waaronder vesten, collen en plaids. Door deze samenwerking ontstaat extra werkgelegenheid en wordt er meer kennis ontwikkeld op het gebied van gebruik van gerecyclede grondstoffen, welke weer ingezet kan worden voor nieuwe toepassingen!

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Als wij vragen hebben over uw toelichting, mogen wij dan contact met u opnemen?
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
Wij zoeken regelmatig respondenten voor gebruikersonderzoek op onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.