Circufloor | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

Circufloor

Er zullen circulaire gietvloeren gemaakt worden van kalkzandsteen afkomstig uit de sloop van gebouwen. Het materiaal dat centraal staat in dit project is kalkzandsteen. Dit wordt gescheiden uit bouwafval en vervolgens worden er gietvloeren van gemaakt. Na de levenstijd van 30 jaar zullen deze vloeren weer gesloopt worden waarna het kalkzandsteen opnieuw te gebruiken is.

Momenteel kent kalkzandsteen geen circulaire toepassing. Het wordt enkel laagwaardig gerecycled en gebruikt als fundering voor snelwegen. In dit project zal kalkzandsteen tijdens de sloop van gebouwen gescheiden worden van ander steenachtig sloopafval. Dit wordt vervolgens verwerkt en verfijnd tot bruikbare grondstof, hiermee worden gietvloeren gemaakt. Deze worden neergelegd en gebruikt in bedrijfspanden, zo wordt kalkzandsteen hoogwaardig gerecycled.

Na het afronding zal er een circulaire keten gevormd zijn waarbij secundair kalkzandsteen zal dienen als circulaire grondstof voor de productie van vloeren. Het vervangt hierbij kwartsmeel dat geïmporteerd wordt uit het buitenland. Zo kan er veel uitstoot bespaard worden en wordt de vraag naar virgin grondstoffen verminderd.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Als wij vragen hebben over uw toelichting, mogen wij dan contact met u opnemen?
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
Wij zoeken regelmatig respondenten voor gebruikersonderzoek op onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.