Circulaire Energieopslag as a Service | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

Circulaire Energieopslag as a Service

Energieopslagspecialist StoredEnergy, ingenieursbureau JKK Engineering, recyclingbedrijf A&M Recycling en deelscooteraanbieder Check slaan de handen ineen om afgeschreven deelscooterbatterijen te upcyclen naar hoogwaardige circulaire energieopslagsystemen voor duurzame stroom.

Dit doen wij door de keten te verbinden, en bij elke schakel waarde toe te voegen in plaats van waarde te vernietigen. Waar voorheen afgeschreven battery packs als afval werden gezien en behandeld, zijn in een circulaire economie de afgeschreven battery packs weer belangrijke systeemcomponenten. Op deze manier wordt de levensduur van de battery packs verlengd van vier naar tien jaar. Dit voorkomt tonnen afval en er hoeft voor de energieopslagsystemen van StoredEnergy geen lithium, kobalt en andere grondstoffen gemijnd te worden. Ook blijft de keten zeer lokaal.

Met dit circulaire ketenproject verbinden we bedrijven die voorheen niet verbonden waren. We verlengen de levensduur van lithiumbatterijen en we versnellen de energietransitie door betaalbare energieopslagsystemen op de markt te brengen met een circulair verdienmodel.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Als wij vragen hebben over uw toelichting, mogen wij dan contact met u opnemen?
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
Wij zoeken regelmatig respondenten voor gebruikersonderzoek op onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.