Circulaire textielketen | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

Circulaire textielketen

Circulaire textielketen Het product dat in dit project circulair ontworpen wordt is een 100% circulair garen welke verwerkt kan worden tot nieuwe gebreide producten. De keten die centraal staat in het project wordt gekoppeld aan het te ontwikkelen de garen en het uiteindelijke gebreide kledingstuk. Het gaat hierbij om een volledig circulaire keten waarbij Circularity BV verantwoordelijk is voor het verzamelen, scheiden en vervezelen van de ingezamelde kleding. Daarnaast zullen zij de vezels verwerken tot garen en producten.

Scy Dye BV is verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van de NIR technologie bij Circularity BV. De NIR-technologie is noodzakelijk om op industriƫle snelheid textiel te kunnen scheiden op basis van korte golf infrarood. Elke textiel heeft zijn eigen golflengte welke meetbaar is door de NIR-technologie. Op basis van de golflengte (absorptie en weerkaatsing) kan bepaald worden hoe de textiel gescheiden wordt.

Tricotagefabriek "De Reuver" BV is in het project verantwoordelijk voor het maken van de eindproducten uit het circulaire garen. Onderhavig project wordt uitgevoerd in 5 faseringen bestaande uit de opstart, onderzoek, prototyping, testen en productie. Het project resulteert in enerzijds een volledig circulaire gebreide producten en anderzijds een stabiele samenwerking tussen betrokken partijen uitmondend in een volledig circulaire keten.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Als wij vragen hebben over uw toelichting, mogen wij dan contact met u opnemen?
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
Wij zoeken regelmatig respondenten voor gebruikersonderzoek op onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.