Circulaire thermoplastketen voor 3D-prints | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

Circulaire thermoplastketen voor 3D-prints

Circulaire thermoplastketen voor 3D-prints De circulaire keten die door dit project tot stand moet komen, heeft betrekking op de PETG-materiaalketen voor de3D-print productie van de D3Aak boot en banken voor de retail industrie. Binnen deze keten zullen 5 partijen primaire rollen uitvoeren. Scheurwater Kunststof Recycling B.V. zal postindustrieel PETG verzamelen, sorteren en tot maalgoed verwerken. Dit maalgoed zal door MCPP Netherlands B.V. verwerkt worden tot pellets/granulaat t.b.v. 3D-printers.

Deze pellets worden verder door Haarbosch Beheer B.V. gebruikt in het 3D print productieproces voor de D3Aak boot en banken die door Lead-ing en Arch & Hook B.V. ontworpen worden. Deze twee partners zullen uiteindelijk de 3D geprinte producten verkopen aan geïnteresseerde klanten en zullen het contactpunt tussen de keten en de eindgebruiker vertegenwoordigen inclusief terugname. Voor deze activiteiten zullen logistieke, organisatorische en technische drempels opgelost worden. Binnen dit project wordt ten laatste ook de ontwikkeling van een digitaal platform beoogd waarop informatie over de waarde transities van het materiaal en de locatie van de producten te vinden zijn zodat deze met gemak terug in de keten kunnen terechtkomen.

Dit platform zal ook als doeleinde hebben het bijhouden van 'lessons learned’ zodat een langdurige en efficiënte samenwerking mogelijk is. Het gewenste doel van dit project is een samenwerking tussen verschillende partners binnen de PETG-materiaalketen voor het 3D print productieproces van banken voor de retail industrie en D3Aak boten.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Als wij vragen hebben over uw toelichting, mogen wij dan contact met u opnemen?
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
Wij zoeken regelmatig respondenten voor gebruikersonderzoek op onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.