Circulaire toepassing hardhouten kozijnen | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

Circulaire toepassing hardhouten kozijnen

Het doel van dit project is om een circulaire keten op te zetten voor remanufactured tropisch loofhout met KOMO-keurmerk en FSC recycled keurmerk voor toepassing in nieuwe kozijnen. Dit betreft tropisch loofhout uit sloopprojecten wat wordt geoptimaliseerd, gevingerlast en gelamineerd en vervolgens opnieuw wordt gebruikt als basisproduct voor kozijnen. Dit is een uniek product in de markt. Het conventionele product wordt in grote hoeveelheden gebruikt.
Het doel op lange termijn, na dit project, is om de pilot-keten op te schalen, de vraag voor het eindproduct te stimuleren en daarop het aanbod af te stemmen. Hiermee hopen we uiteindelijk zoveel mogelijk hardhout een langere levensduur te geven en daarmee te redden van de conventionele verwerking waarbij het wordt gerecycled of verbrand. Het hout kan namelijk veel langer meegaan dan momenteel gebeurd.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Als wij vragen hebben over uw toelichting, mogen wij dan contact met u opnemen?
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
Wij zoeken regelmatig respondenten voor gebruikersonderzoek op onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.