Circulaire Wandpanelen | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

Circulaire Wandpanelen

De product- en materiaalketen die centraal staat in dit project is de keten van prefab binnenwanden. Dit zijn kant-en-klare verticale wandelementen die sterkte en afwerking in zich hebben en al/dan niet met elkaar verlijmd kunnen worden tot een vaste wand. De binnenkern van deze elementen bestaat uit vlasscheven platen. De buitenschil bestaat overwegend uit gips (maar niet uitsluitend, soms ook vinyl, textiel, ander soort plaat).

De gewenste uitkomst van dit project is een methode om de wandpanelen volledig circulair te kunnen produceren, en daarmee een gesloten en circulaire keten te kunnen verwezenlijken. Het consortium wil zich daarom inspannen om duurzame recyclemogelijkheden voor de wandelementen mogelijk te maken en de toegepaste lijmen biologisch afbreekbaar en makkelijk te scheiden. De elementen die een gesloten productiecirkel momenteel verhinderen zullen door het consortium opgepakt worden.

Het consortium zal in dit project de R-ladder als uitgangspunt nemen in het prioriteren van haar circulaire oplossingsrichtingen die worden onderzocht, zodat zoveel mogelijk waarde van de onderdelen behouden blijft.

De gewenste resultaten van dit project zullen leiden tot een nieuwe samenwerking binnen de gehele materiaalketen waardoor volledig circulaire wandelementen mogelijk gemaakt worden, evenals nieuwe mogelijkheden tot recyclen en materiaalgebruik buiten de onderhavige sector.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Als wij vragen hebben over uw toelichting, mogen wij dan contact met u opnemen?
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
Wij zoeken regelmatig respondenten voor gebruikersonderzoek op onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.