Cirkellab - Hyper Local Makery | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

Cirkellab - Hyper Local Makery

De ontwikkeling van de ‘Hyper Local Makery’ realiseert opschaalbaarheid van de upcycling van ‘outcast’-reststromen, middels het repliceerbaar maken van een kleine, superlokale, volledige verwerkingsketen van reststroom tot eindproduct. Op basis van enkele bestaande, succesvolle pilots uit de praktijk van Cirkellab en Better Future Factory ontwikkelen, testen en valideren we deze ‘upcyclingstraat’ met kleine, betaalbare machines op een oppervlakte-formaat zee-container – zodat de hele straat vervolgens ook verplaatsbaar gemaakt kan worden om (tijdelijk of permanent) bij bedrijven op locatie een specifieke outcast-stroom te kunnen verwerken.

Het productieproces wordt bovendien gecombineerd met sociale doelstellingen uit de circulaire economie – zoals ook vaak in praktijk-pilots gebeurt – zodat de maatschappelijke en economische waarde van de keten(s) elkaar maximaal kunnen versterken. in samenwerking met de dagbestedingsactiviteiten van lokale zorgverleners en de badge-opleiding begeleiding door SITY Youniversity testen, valideren en documenteren we de opleiding – en begeleidings-aspecten van de productiestraat en de productieprocessen, zodat ook de sociale processen méé kunnen in de replicatie.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Als wij vragen hebben over uw toelichting, mogen wij dan contact met u opnemen?
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
Wij zoeken regelmatig respondenten voor gebruikersonderzoek op onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.