Cirqleer/ Circu-leer | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

Cirqleer/ Circu-leer

In CirQleer werken leerproducenten, leerverwerkers, afnemers en leerexperts samen aan het vergroten van de circulariteit van de leerketen. Dit doen we door rest- en snijafval uit de leerindustrie te verwerken tot nieuwe producten en door toepassingen te ontwikkelen voor het opnieuw gebruiken van leer aan het eind van de levenscyclus.

De opgedane kennis publiceren we op materialenwebsite INSIDE/INSIDE en de kennis vormt teven input voor de ontwikkeling van een EU-duurzaamheidskeurmerk voor leer en leervervangers. Partners zijn TLC-Leather (producent van duurzaam leer van biologische herkomst), Lucad Leder (leer finishing), Heuvelpark (oude looierij en beoogde locatie kenniscentrum), Label | Van den Berg (meubelproducent) en Stronk (leer-werkplaats en productiebedrijf). Daarnaast is een groot aantal externe partijen nauw betrokken (ADUU MAL, EKO Keurmerk, Sustainable Leather Foundation, Identigen, INSIDE/INSIDE en enkele Nederlandse merken).

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Als wij vragen hebben over uw toelichting, mogen wij dan contact met u opnemen?
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
Wij zoeken regelmatig respondenten voor gebruikersonderzoek op onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.