CITEL – Circulaire Isolatiejassen met een Tweede Leven | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

CITEL – Circulaire Isolatiejassen met een Tweede Leven

Stel je voor dat niet herbruikbaar afgedankt textiel de belangrijkste basis wordt voor duurzame beschermende kleding in de zorg en dat productie en onderhoud regionaal plaatsvinden. Jaarlijks verdwijnt een groeiende hoeveelheid plastic en textiel in de verbrandingsoven. Verbranding zorgt voor substantiële CO2 uitstoot en waardevolle grondstoffen worden vernietigd.

Circulaire isolatie jassen vervangen wegwerpschorten, zijn gemaakt van hergebruikt materiaal, zijn op een milieuvriendelijke manier wasbaar, minder vervuilend voor oppervlakte water, creëren werkgelegenheid en zorgen voor meer comfort voor verzorgend en verplegend personeel in o.a. verzorgingshuizen en revalidatiecentra. Daarnaast krijgen ze na het einde van hun levensduur een tweede, derde en vierde leven, ze worden opnieuw verwerkt in nieuwe producten als handdoeken, T-shirts en jeans. Zodoende is de keten van de isolatiejas pas echt circulair.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Als wij vragen hebben over uw toelichting, mogen wij dan contact met u opnemen?
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
Wij zoeken regelmatig respondenten voor gebruikersonderzoek op onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.