Clean Event Power - EcoVolt | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

Clean Event Power - EcoVolt

Doel:
Met dit project wil Ecovolt een duurzaam en betrouwbaar energiesysteem ontwikkelen voor toepassingen bij (vooral) evenementen. Ecovolt ontwikkelt hiertoe Clean-Event-Power-units (CEP's).
Dit zijn mobiele transformatoren op middenspanning gecombineerd met bijvoorbeeld accu-packs en SMART-oplossingen. Zo kan slim en efficiënt duurzame energie voor tijdelijke evenementen worden gerealiseerd.
Dit systeem is innovatief in haar combinaties en SMART in opzet en vernieuwend in haar Toepassing.

Ecovolt wil dit systeem doorontwikkelen, testen en valideren. Want absolute betrouwbaarheid en gebruiksvriendelijkheid is cruciaal voor evenementen.
Tevens is er bij evenementen steeds meer behoefte aan onder andere laadpalen en oplaadpunten. Dit vraagt innovatie met SMART systemen die inzicht geven in gedrag en afrekenmodellen voor gebruikers.


Aanleiding:
EcoVolt is initiatiefnemer en trekker van deze ontwikkeling. Samen met twee internationaal grote evenementenbureaus als eindgebruiker en twee leveranciers van de techniek wordt een experimentele ontwikkeling van de CEP-unit en de dienstverlening in gang gezet. In een test met twee representatieve pilotsituaties willen we technische verbeteringen aanbrengen en de dienst verfijnen. Centraal staat het testen en valideren op een evenemententerrein en in een stedelijke omgeving (dorpsplein, marktplein). Verschillende proeflocaties hebben zich daarvoor aangediend, zoals het Lowlandsterrein (Biddinghuizen) en Mysterylandterrein (Haarlemmermeer). Voor de stedelijke omgeving zijn dat bijvoorbeeld de gemeenten Uden en Alkmaar. De netbeheerders (Liander/Enexis/Stedin) zijn betrokken in het project. Wij vragen subsidie aan om het project te versnellen. De subsidie geeft tevens de mogelijkheid om adviseurs te betrekken en de kwaliteit van product en proces te verbeteren.

Resultaat:
Na afloop van het project zijn de Clean Event Power units (CEP’s) getest en gevalideerd en gereed om als demonstratieproject door Ecovolt ingezet te worden in binnen-en buitenland. De betrokken gemeenten en evenementenorganisaties kunnen hun ervaring delen en toepassen op andere locaties met andere opdrachtgevers. Nederland kan met deze spin-off zijn economisch belang in de internationale event-en muziekmarkt uitbouwen en een vervolg geven aan duurzame ontwikkeling.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Als wij vragen hebben over uw toelichting, mogen wij dan contact met u opnemen?
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
Wij zoeken regelmatig respondenten voor gebruikersonderzoek op onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.