CLT van gerecycled hout | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

CLT van gerecycled hout

CLRT is een onderscheidende techniek ten opzichte van wat gebruikelijkere vormen van CLT houtpanelen. De CLT houtbouw is sterk in opkomst in Nederland. Bouwend Nederland staat voor de moeilijke taak om veel huizen te realiseren voor met name nieuwkomers en doorstromers op de markt. Men verwacht de komende jaren nog minimaal 57.000 huizen te moeten bouwen.
Een bijkomend probleem is het klimaatakkoord en de bijkomstige uitstoot van CO2 en SO3. Houtbouw lijkt daar vele bezwaren van weg te kunnen nemen. In Nederland staan al twee grotere CLT projecten gepland voor dit komend jaar. Modulair, snel en betaalbaar bouwen is een andere vraag waar aan voldaan moet kunnen worden. Modulaire CLT bouw is daarop ook vaak het antwoord (grondprijzen van de Gemeente zijn ook geen onbelangrijke factor). Met CLRT zouden we de mogelijkheid hebben het beste jongetje van de klas te zijn. CLRT naar model van het Zwitserse Holzpur principe is gemaakt van gerecyceld bouwhout, we gaan niet naar verbranding van B-hout, maar gebruiken zoveel mogelijk om panelen te maken zonder lijmverbinding of schadelijke chemische stoffen voor verduurzaming. CLRT (Holzpur) Is door het hout in 6-8 lagen en richtingen samen te stellen ook nog eens enorm energiezuinig en heeft een in Zwitserland bewezen goede brandklasse. CLRT heeft veel mogelijkheden om een uitstaand product te worden volgens alle maatstaven van energiezuinig, circulair en modulair bouwen. Wij willen die uitdaging erg graag aan.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Als wij vragen hebben over uw toelichting, mogen wij dan contact met u opnemen?
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
Wij zoeken regelmatig respondenten voor gebruikersonderzoek op onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.