Cyber Agent Technology | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

Cyber Agent Technology

Tracks Inspector heeft voor Terre des Hommes in het kader van project Sweetie 2.0 een innovatieve softwareoplossing gemaakt om kindermisbruikers op internet in chatrooms op te sporen met behulp van chatbots.

Deze software is gebaseerd op de Cyber Agent Technology die door Tracks Inspector is ontwikkeld. Tracks Inspector wil onderzoeken of Cyber Agent Technology ook bruikbaar is voor medewerkers van opsporings-, inlichtingen- en veiligheidsdiensten die zich bezighouden met het werken onder dekmantel op internetomgevingen bij vermoeden van, bijvoorbeeld, cybercrime, (cyber)terrorisme, radicalisering, kinderpornografie/kindersekstoerisme, cyberoorlog en bij de opsporing van georganiseerde criminaliteit. Het werken onder dekmantel op internet is complex en foutgevoelig. Medewerkers communiceren online met targets, registreren de gesprekken, voeren analyses uit en houden de details over hun verschillende identiteiten handmatig bij. Dit gaat ten koste van de productiviteit, veiligheid en bemoeilijkt het trainen nieuwe onderzoekers. Met Cyber Agent Technology krijgen organisaties een omgeving die bovenstaande taken automatiseert zodat onderzoekers zich meer kunnen richten op het vergaren van informatie en waarmee ze met elkaar kunnen samenwerken. Naast vele praktische innovaties zoals de geautomatiseerde koppeling met uiteenlopende communicatieplatformen is de meest aansprekende innovatie de inzet van kunstmatig intelligente chatbots die zelfstandig inlichtingen kunnen verzamelen.

Het haalbaarheidsonderzoek

Tracks Inspector voert een haalbaarheidsonderzoek uit om inzicht te krijgen in de potentiële klanten, concurrenten en mogelijke (strategische) partners in de Nederlandse markt. Daarnaast wordt geïnventariseerd welke functionaliteit nog ontbreekt aan de huidige versie en in hoeverre er juridische en of ethische beperkingen zijn en hoe deze eventueel ondervangen kunnen worden. Indien uit deze inventarisatie blijkt dat er interesse is in de software en er daadwerkelijk een markt voor is, dan wil Tracks Inspector samen met een Nederlandse overheidsorganisatie een proof of concept realiseren. In dat geval onderzoekt Tracks Inspector ook welke mogelijkheden er zijn om de methode (software en of werkwijze) te patenteren ter bescherming van het intellectueel eigendom.

Tracks Inspector

Tracks Inspector is opgericht in 2014 en gevestigd op de campus van The Hague Security Delta. Tracks Inspector ontwikkelt innovatieve software die gebruikers in staat stelt om samen te werken bij het verzamelen, beheren en onderzoeken van grote hoeveelheden digitaal bewijs. Medewerkers van Tracks Inspector hebben jarenlange ervaring met digitaal onderzoek voor zowel overheid als bedrijfsleven. De belangrijkste markt voor Tracks Inspector is die van opsporings-, inlichtingen- en veiligheidsdiensten. De huidige producten worden wereldwijd verkocht via wederverkopers.

Contactpersoon

Hans Henseler
HSD Campus
Wilhelmina van Pruisenweg 104
2595 AN Den Haag
T: 06 2482 2200
henseler@tracksinspector.com 
www.tracksinspector.com

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Als wij vragen hebben over uw toelichting, mogen wij dan contact met u opnemen?
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
Wij zoeken regelmatig respondenten voor gebruikersonderzoek op onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.