Cybercheck | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

Cybercheck

Cyber security is in de financiële wereld een hot topic. De grote 3 Nederlandse banken tellen namelijk meer dan 70.000 medewerkers en een berg aan gevoelige data, waarvoor gedegen cyberbeveiliging en vooral een groter cyberawareness van enorm belang is. G4S (de grootste beveiliger in Nederland) en IC3D Media (toonaangevende seriousgame-ontwikkelaar) ontwikkelen Cybercheck: een state-of-the-art trainingsplatform voor de Human Factor, waarmee medewerkers van banken voor het eerst levensecht kunnen trainen voor cyberincidenten, in een zeer visuele en interactieve setting. ABN Amro, ING en Rabobank zijn als kennispartners aangesloten bij dit project. In dit traject probeert IC3D Media samen met G4S een holistische awareness training voor cyber security te realizeren. De focus ligt op de human factor. Het gaat zowel om bekende als nieuwere vormen van cyberdreigingen. Van phishing mails tot social engineering, keylogging, fraude en identity theft. Veel van deze onderwerpen raken niet alleen het digitale maar ook het fysieke en interpersoonlijke domein. Met Cybercheck onderzoeken we hoe we met verschillende trainingsmethoden organisaties in staat stellen om al hun personeel voor deze uiteenlopende onderwerpen te trainen. We leren mensen om de tekenen van manipulatie te herkennen. We toetsen en gebruiken nieuwe en bewezen gamemechanics uit de gamesindustrie om personeel in de financiële sector bewuster, pro-actiever en responsiever te maken voor cyber security. IC3D Media heeft als missie om met gametechnologie de wereld van leren en trainen te veranderen.

Met een internationaal team van gameontwikkelaars ontwikkelt IC3D Media baanbrekende simulaties en trainingsplatforms. De laatste jaren ontwikkelde IC3D Media o.a. oplossingen voor het Ministerie van Defensie, G4S, Heerema Marine Contractors, Damen Shipyards, de overheid van Indonesië, ResQtec en andere organisaties.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Als wij vragen hebben over uw toelichting, mogen wij dan contact met u opnemen?
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
Wij zoeken regelmatig respondenten voor gebruikersonderzoek op onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.