De groene biogeit | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

De groene biogeit

Het doel is om een SKAL waardig emissiearm systeem voor de biologische geitenhouderij te ontwikkelen. Daarbij is het een voorwaarde dat het dierenverblijf ruim ingestrooid moet zijn. 

Om zodoende met een potstal te kunnen werken, willen we aangepast gebruik van de potstal als emissiearm bewijzen. Hiervoor gaan we maandelijks de pot uitmesten, dit is een optimale leeftijd van de pot. Korter is te arbeidsintensief en langer veroorzaakt hogere emissies. De borging regelen we dan ook via real time metingen, zodat daarop ook kan worden ingegrepen als de emissies stijgen. Zodoende kunnen we maximale emissies borgen.

Bij het opslaan van de vaste mest gaan we ‘inkuilen’. Zodat er sprake is van fermentatie in plaats van broei of rotting. Dit gaat de methaanvorming, ammoniakemissie en geuroverlast tegen. Het succes is afhankelijk van goede fermentatie en snelle pH daling. Daarvoor gaan we goed inkuilmanagement combineren met eventuele toepassingen van melkzuurbacteriën of Effectieve Micro-organismen (EM).

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Als wij vragen hebben over uw toelichting, mogen wij dan contact met u opnemen?
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
Wij zoeken regelmatig respondenten voor gebruikersonderzoek op onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.