De realisatie van een prefab gevelelement | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

De realisatie van een prefab gevelelement

Project behelst de realisatie van een prefab gevelelement waarbij unieke biobased componenten gecombineerd worden tot een uniek product, dat op een efficiënte wijze (geïndustrialiseerd/prefab) wordt gerealiseerd en mogelijkerwijs ook op componentniveau kan worden hergebruikt.

In het ideaalbeeld wordt in het ASAP gevelpaneel gebruik gemaakt van ‘lokale’ grondstoffen, wordt het eindproduct ‘lokaal’ geproduceerd en wordt het product ten tijde van de introductie in eerste instantie ‘lokaal’ verkocht.

Opbouw van het product bestaat uit:
- Een houtskeletbouwsysteem gevel gebruik makend van:
o Duurzaam geteeld hout
o Samengestelde I liggers (ten behoeve van een optimaal materiaalgebruik en Reduce conform de circulariteitsladder)
o Gebruik makend van biobased isolatiemateriaal, idealiter lokaal ‘ge-oogst’, bijvoorbeeld in de vorm van gras of hennep met een lage milieubelasting.
o Gebruik maken van biobased plaatmateriaal, idealiter lokaal ‘ge-oogst’, bijvoorbeeld in de vorm van vlas of hennep met een lage milieubelasting.
o Aan de buitenzijde gebruik makend van een uniek gevelsysteem, bestaande uit steenstrips uitgehard door middel van een proces gebruik makend van bacteriën in plaats van de gangbare ovens…

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Als wij vragen hebben over uw toelichting, mogen wij dan contact met u opnemen?
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
Wij zoeken regelmatig respondenten voor gebruikersonderzoek op onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.