De Slimme Buurt | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

De Slimme Buurt

De kern van de Bosche aanpak is 'met elkaar, van de buurt voor de buurt', dus: proberen als wijk zoveel mogelijk energie te besparen door energiebesparende maatregelen te nemen en mensen te vragen of ze mee willen doen. Als er een bekende aan de deur komt, krijgt deze de tijd om zijn of haar verhaal te doen. En dan worden de mensen sneller enthousiast.

Leerpunten

Tijdens de eerste bijeenkomst hadden mensen al de verwachting dat ze kant-en-klare offertes en voorbeelden zouden krijgen. Dat was toen nog niet mogelijk. Dat gaan de organisatoren de volgende keer anders doen.

Tip: als je erin slaagt om het gevoel over te brengen dat het 'van de wijk voor de wijk' is, en dat je persoonlijk contact kunt leggen als wijkbewoner met de andere wijkbewoners, dan scoor je goed.

Bouwtechnische maatregelen

Isolatie is het belangrijkste wat in de woningen van voor 1970 gebeurt. Er zijn ook mensen bezig met zonnepanelen. Dat is de volgende stap, om collectief zoveel mogelijk zonnepanelen te plaatsen. Met name voor woningen met platte daken is dat heel geschikt.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Als wij vragen hebben over uw toelichting, mogen wij dan contact met u opnemen?
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
Wij zoeken regelmatig respondenten voor gebruikersonderzoek op onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.