Dense Mamma Screening | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

Dense Mamma Screening

DELSENI®
Met meer dan 30 jaar ervaring ontwikkelt Mito Medical Products een baanbrekend screeningsapparaat voor borstkanker.
Het te ontwikkelen product is een borstscanner dat vrouwen jonger dan 50 jaar een betrouwbare indicatie geeft over de mogelijke aanwezigheid of ontstaan van borstkanker. (hoge sensitiviteit en specificiteit).
De wijze waarop met de DMS-methode naar borstkanker gezocht wordt is zeer innovatief. Het onderzoek naar borstkanker specifiek bij vrouwen met een hoge densiteit van het borstklierweefsel is hierbij nieuw. Met de DMS-methode wordt gezocht naar natuurkundige fysieke verschijnselen die een afgeleide zijn van het ontstaan en/of aanwezig zijn van borstkanker.
Borsten met een verhoogde en/of hoge klierweefselstructuur, Dense Brast Tissue (DBT), kunnen nu met de huidige toegepaste technologie en apparaten (gouden standaard), niet adequaat en betrouwbaar onderzocht worden. Het aantal foutpositieven is dan bij deze groep extreem hoog (>75%).
Met de DMS-methode, DELSENI®, is het wel mogelijk, snel, pijnloos en adequaat een borstkankeronderzoek uit te voeren bij vrouwen met DBT, een hoge en/of verhoogde borstklierweefsel structuur. Dit betreft hoofdzakelijk vrouwen met de leeftijd jonger dan 50 jaar. Dit maakt de DMS-methode uniek en nieuw voor deze leeftijdsgroep.
Met de DMS-methode, DELSENI®, wordt het aantal foutpositieven gereduceerd op <10%. Het systeem is pijnloos en volledig non-invasief. De techniek geeft automatisch de uitslag, waardoor de positionering bij de eerstelijnszorg mogelijk wordt, waar geen radiologische kennis aanwezig is.
 

Het huidig borstkankeronderzoek met de mammografie dat in 1990 werd geïntroduceerd heeft een aantal belangrijke nadelen, o.a.

  • De screeningresultaten zijn onnauwkeurig, dit wordt veroorzaakt door de hoge weefseldichtheid in de borst van vrouwen onder de 50 jaar. Hoge borstweefseldichtheid verstoren de resultaten van een mammografie.
  • Het is een ongezond onderzoeksproces voor vrouwen, pijnlijk en erg vrouwonvriendelijk. Ook wordt het onderzoek met de mammografie inmiddels als schadelijk en risicovol beoordeelt. Met name de röntgenstraling in combinatie met het samenpersen van de borst wordt als schadelijk en risicovol gezien.
  • Er zijn hoge initiële investeringen nodig voor een gehele mammografie-faciliteit, maar er blijven ook hoge structurele kosten voor onderhoud, opleiding etc.
Als antwoord op dit probleem heeft Mito Medical Products de 'Delseni' ontwikkeld met kenmerken van hoge nauwkeurigheid, vrouwvriendelijke, uitstekende mobiliteit, gebruiksvriendelijke en economische keuze. Meting van vasculariteit in de borst, deze screeningmethode is geschikt voor alle vrouwen vanaf 20 jaar en kan zelfs zeer vroege borstkanker met hoge nauwkeurigheid detecteren.
De methode is pijnvrij, stralingsvrij en genereert automatische resultaten en vormt geen nadelige gezondheidsrisico's voor de gezondheid van de patiënt. Delseni is zeer mobiel en past gemakkelijk in een bestelwagen die borstkankerscreening naar de huisdeur brengt. De kosten van Delseni zijn slechts 30% in vergelijking met mammografie.

'Delseni' is ontwikkeld in samenwerking met een gerenommeerd Nederlands academisch instituut en er lopen inmiddels preklinische studies bij het Radboud Universiteit in Nijmegen.
 

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Als wij vragen hebben over uw toelichting, mogen wij dan contact met u opnemen?
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
Wij zoeken regelmatig respondenten voor gebruikersonderzoek op onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.