Desert Tulip | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

Desert Tulip

RVOen luchtvaartindustrie werken samen om doelen in de VAE te bereiken

 

Dinsdag 26 juni 2012 hebben RVO en Desert Tulip, een cluster van bedrijven uit de Nederlandse luchtvaartindustrie, een samenwerkingsverband ondertekend in het kader van het programma Partners for International Business (PIB). Het programma richt zich op een collectieve benadering in de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) door de Nederlandse luchtvaartindustrie. De overeenkomst is namens AgentschapNL ondertekend door Wilfred Mohr, MT lid NL EVD Internationaal.

 

Het Desert Tulip cluster bestaat uit KVE Composites Group, National Aerospace Laboratory NLR, Quality Aircraft Painting Services, TNT Express en Vision Waves. Dit zijn Nederlandse bedrijven en instellingen die actief zijn in de luchtvaartindustrie, waarbinnen zij ieder hun eigen specialisme hebben. Penvoerder voor het cluster is de branche organisatie voor de Nederlandse luchtvaartindustrie, Netherlands Aerospace Group (NAG).

Het Desert Tulip cluster is ontstaan na een door de NAG georganiseerde handelsmissie naar de VAE eerder dit jaar. Daar onthulde zich een uitgelezen kans voor Nederlandse High-Tech bedrijven en kennisinstituten uit de luchtvaartindustrie. De verwachting is dat een gezamenlijk, structurele aanpak kans biedt op langdurige business in de VAE voor 5 tot 10 bedrijven. In Nederland ontwikkelde kennis in de luchtvaart is hierbij essentieel.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Als wij vragen hebben over uw toelichting, mogen wij dan contact met u opnemen?
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
Wij zoeken regelmatig respondenten voor gebruikersonderzoek op onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.