Digitale EMDR | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

Digitale EMDR

In dit project slaan zorgaanbieder Mondriaan, zorginkoper CZ, en e-health provider Moovd de handen ineen om een structurele opschaling van digitale EMDR behandeling in de GGZ te bewerkstelligen.

De doelstelling van dit project is het opschalen en borgen van de D-EMDR therapie binnen de organisatie van Mondriaan, zodat de cliënten met een grotere kwaliteit van leven langer zelfstandig thuis kunnen wonen. Tevens wordt als doel gesteld het opleiden van de zorgprofessionals en het informeren en trainen van cliënten en mantelzorgers zodat de e-health technologie kan worden ingezet, opgeschaald en geborgd ten aanzien van de EMDR therapie, uitgevoerd door behandelaren van Mondriaan.

De opschaling vindt plaats zowel in het aantal behandelaren als het aantal cliëntsessies. Deze toepassing zorgt voor een effectieve werkgeheugenbelasting. Dit betekent betere en effectievere therapie voor de cliënt, ontlastend voor therapeut omdat moeilijkste proces in EMDR overgenomen/maximaal is. Verder zal dit leiden tot meer targets per sessie, dat naar alle waarschijnlijkheid leidt tot minder EMDR sessies, de therapeut kan meer cliënten behandelen.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Als wij vragen hebben over uw toelichting, mogen wij dan contact met u opnemen?
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
Wij zoeken regelmatig respondenten voor gebruikersonderzoek op onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.