Dry Sorbent Injection bij Thermische Biomassa Installaties: schoner en efficiënter. | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

Dry Sorbent Injection bij Thermische Biomassa Installaties: schoner en efficiënter.

Doel:
1. Demonstratie nieuwe sorbent injectie in 1e trek, zodat op praktijkschaal wordt aangetoond dat nieuwe techniek werkt. Hiermee zal worden bewerkstelligd:
-betere Energieomzetting 3 % door een verbeterde warmtewisseling
-minder ketelvervuiling, dus minder stilstand en deellastbedrijf.
-minder corrosie: minder en lagere onderhoudskosten én hogere bedrijfstijd
-minder emissie zwavel/chloor in rookassen
2. Extra rendementsverbetering van 3%
Door VP CTC zijn gedurende langere periode al testen uitgevoerd bij AVR. Het onderzoek laat ook zien dat er aanknopingspunten zijn om het energieomzettingsrendement nog verder te verbeteren van 3 naar totaal 6% rendementsverbetering. Daarom gaat Voith voor eigen rekening en risico gedurende het demonstratieproject verdere testen uitvoeren.

Korte omschrijving:
AVR gaat op drie lijnen in Duiven de nieuwe Dry Sorbent injection-techniek toepassen: op basis van injectie van een nieuw sorbent materiaal bij procescondities (hoge temperatuur)die tot nu toe niet zijn toegepast.
Gedurende een jaar zal de werking van de nieuwe hoger rendement techniek worden gedemonstreerd. Daarbij zal in deze periode de mogelijkheid van een extra rendementsverbetering worden onderzocht. Partner Voith onderzoekt de mogelijkheden van de verdere rendementsverbetering.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Als wij vragen hebben over uw toelichting, mogen wij dan contact met u opnemen?
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
Wij zoeken regelmatig respondenten voor gebruikersonderzoek op onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.