Duurzaam Voorne | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

Duurzaam Voorne

Aardwarmte project Duurzaam Voorne is een samenwerkingsverband van een groep ondernemers in de regio Tinte (Geo Voorne Holding B.V.), Meewind en Hydreco Geomec (Operator). Het project zorgt voor aardwarmte levering aan omliggende glastuinbouw bedrijven. Het geothermische systeem bestaat uit een aardwarmte doublet, bovengrondse installaties, en een warmtenet. 

Resultaat

De totale warmtevraag van het cluster is ca. 379 MWh per jaar. De verwachting is dat hiervan kan ca. 263.000 MWh ingevuld met aardwarmte. Dit komt overeen met het jaarlijkse gasverbruik van ca. 26.0000 huishoudens.

Boorproces

Het boorproject omvat het realiseren van een injectieput en productieput (half doublet verzekerd) naar een diepte van ca. 2.574 m.

Het met een ESP (Electrical Submersible Pump) opgepompte warme water draagt via warmtewisselaars warmte over aan de verwarmingssystemen van de deelnemende bedrijven. Het afgekoelde bronwater wordt teruggepompt in de grond. De deelnemende bedrijven hebben een gezamenlijke oppervlakte van ca. 115 ha glas.

De warmtepomp maakt verdere uitkoeling van het retourwater mogelijk, waardoor de totale warmteproductie en benutting sterk toeneemt en een onlosmakelijk onderdeel van het project is

Voor meer informatie over project  Duurzaam Voorne verwijzen wij u naar de volgende bijlagen:

 

 

Download:

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Als wij vragen hebben over uw toelichting, mogen wij dan contact met u opnemen?
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
Wij zoeken regelmatig respondenten voor gebruikersonderzoek op onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.