Duurzame enveloppen Utrecht | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

Duurzame enveloppen Utrecht

In dit project worden de mogelijkheden onderzocht en uitgewerkt voor het ontwerpen, organiseren en produceren van duurzame enveloppen. De enveloppen worden gemaakt van posters uit de regio Utrecht. De posters worden ingezameld door één van de ketenpartners en vervolgens rechtstreeks naar de lokale enveloppenfabrikant gebracht. Hier worden de posters gestanst en omgevouwen tot enveloppen met een hoge kwaliteit. Doordat de enveloppen gemaakt zijn van posters hebben ze een kleurrijke en unieke uitstraling. Tot op heden wordt deze dagelijkse papierstroom direct na gebruik weggegooid.

Door dit project te realiseren wordt de volledige potentie van dit papier benut. De uitvoering van het project zal plaatsvinden tussen september 2022 tot en met maart 2024. Tijdens de opstart zal eerst worden gekeken naar het opzetten van de logistieke keten, vervolgens naar het inrichten van het productieproces zodat er daarna een pilot kan worden uitgevoerd. Het creëren van een stabiele samenwerking voor de lange termijn en een ketenproces dat zelfstandig te behouden is, is het doel van dit project.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Als wij vragen hebben over uw toelichting, mogen wij dan contact met u opnemen?
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
Wij zoeken regelmatig respondenten voor gebruikersonderzoek op onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.