e-GRZ-net: snel veilig thuis revalideren met e-health | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

e-GRZ-net: snel veilig thuis revalideren met e-health

Hipperplatform (coaching ondersteund door sensortechnologie), dat revalidatie thuis mogelijk maakt voor mensen in de geriatrische revalidatie, wordt al bij 100 revalidanten ingezet. Beeldbellen wordt door Vivium thuiszorg succesvol, maar nog op beperkte schaal ingezet. Vivium Naarderheem wil het Hipperplatform en beeldbellen op grote schaal uitrollen om de geriatrische revalidatie thuis te ondersteunen.

De e-health toepassingen zijn gericht op het thuis bewegen en doen van dagelijkse activiteiten en het coachen van revalidanten. Verwacht resultaat is een structurele inbedding van het platform en beeldbellen in de werkwijze van de zorgprofessionals ter ondersteuning van de revalidatie thuis. Het streven is dat 35% van de revalidanten gebruik gaat maken van de e-health toepassingen thuis. Hiermee wordt de revalidatie gecontinueerd, waardoor mensen beter herstellen en langer thuis kunnen wonen.
Ook wordt bij 5% van de nieuwe aangemelde revalidanten een ambulant traject ingezet zonder voorafgaande klinische opname geriatrische revalidatie. Bij 75% van deze revalidanten wordt Hipper en beeldbellen ingezet. Aan het eind van het project is een duurzame bekostiging van het gebruik van e-health gerealiseerd. Door het gebruik van de e-health kunnen met hetzelfde aantal zorgprofessionals meer effectieve GRZ behandelingen worden uitgevoerd in dezelfde tijd. De opschaling van de implementatie wordt ondersteund met scholing en verloopt via drie implementatiefasen.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Als wij vragen hebben over uw toelichting, mogen wij dan contact met u opnemen?
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
Wij zoeken regelmatig respondenten voor gebruikersonderzoek op onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.