E-health – Amsterdam-Zuidoost | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

E-health – Amsterdam-Zuidoost

Amsterdam-Zuidoost heeft veel kwetsbare bewoners, en dat worden er steeds meer. B&A WMO Diensten, HVO Querido en Cordaan voeren hier de welzijnsopdracht uit onder de naam Buurtteam Zuidoost. De inzet van e-health hierin is nu nog marginaal in Zuidoost.

Om meer bewoners sneller, beter en passender ondersteuning te geven om (langer) zelfstandig thuis te wonen, is e-health essentieel. Gemeente Amsterdam heeft e-health al in het beleid opgenomen. In het Project SET Amsterdam worden als onderdeel van dit beleid ruim 2.200 e-health toepassingen extra opgeschaald. Hiervoor worden inwoners en mantelzorgers in Amsterdam-Zuidoost ondersteund in hun keuze-, ervaring- en (leen- of) aanschafproces. Dit wordt de klantreis genoemd. Om bewoners hierin mee te kunnen nemen, zullen medewerkers worden opgeleid. Opgeleide medewerkers zorgen op hun beurt voor het delen van kennis en het begeleiden van bewoners en mantelzorgers naar het Buurtteam t.b.v. de klantreis.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Als wij vragen hebben over uw toelichting, mogen wij dan contact met u opnemen?
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
Wij zoeken regelmatig respondenten voor gebruikersonderzoek op onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.