E-health toepassing HUME opschalen in de zorg | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

E-health toepassing HUME opschalen in de zorg

Esdégé-Reigersdaal levert intramurale zorg en extramurale zorg. Zij streeft ernaar om cliënten zelfstandig te houden en zo lang mogelijk thuis te laten wonen of een thuis te organiseren. Het centrale doel van Esdégé-Reigersdaal is het leveren van een bijdrage aan kwaliteit van leven voor cliënten. Esdégé-Reigersdaal doet dat onder het motto: "Mensen met een beperking kiezen zelf hoe ze leven; wij ondersteunen hen daarbij."

In dit project wil Esdégé-Reigersdaal met behulp van de e-health toepassing HUME realiseren, zodat bij cliënten die zelfstandig thuis wonen vroegtijdig kan worden gereageerd op spanning bij de cliënt. Daardoor kan ook vroegtijdig interventie plaatsvinden, waarmee zelfbeschadiging of escalatie kan worden voorkomen of verminderd. Ook is het mogelijk om het stressniveau tot één uur terug te kijken en bij patroonherkenning dit mee te laten wegen in het dagritme. Wanneer er voldoende is gemeten op specifieke momenten, dan kunnen zorgmedewerkers het gedrag van een cliënt en het spanningsniveau gaan vergelijken. Met deze informatie is het mogelijk de oorzaak van onbegrepen gedrag beter te duiden en het effect van interventies te toetsen. Het team kan met de resultaten van de HUME de oorzaak van de hoge spanning wegnemen.
Om de opschaling van de HUME in de zorgcluster te kunnen realiseren, zullen gedurende de projectperiode gestructureerd diverse werkzaamheden worden uitgevoerd.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Als wij vragen hebben over uw toelichting, mogen wij dan contact met u opnemen?
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
Wij zoeken regelmatig respondenten voor gebruikersonderzoek op onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.