Early Birds Eye | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

Early Birds Eye

Gemeenten hebben grote verantwoordelijkheden op het gebied van de openbare orde en veiligheid. Toch hebben ambtenaren, gemeentelijke bestuurders en openbare ordediensten vooraf vaak beperkt inzicht in waar en wanneer zich een (potentieel) onveilige situatie kan gaan voordoen. Terwijl dit tegenwoordig in veel gevallen inzichtelijk kan zijn door data te koppelen aan moderne ‘machine learning’-innovaties, kunstmatige intelligentie en algoritmes. Gemeenten beschikken immers over grote hoeveelheden gegevens, vaak ‘onzichtbaar’ opgeslagen in verschillende systemen en applicaties.

Uit deze data is een schat aan veiligheidsinformatie te destilleren die toegepast kan worden om bijvoorbeeld handhaving te verbeteren en onveilige situaties te voorkomen. Daarmee kunnen gemeenten hun bestuurlijke informatiepositie in belangrijke mate versterken: bestuurders krijgen meer inzicht in hun werkgebied, kunnen effectief beleid ontwikkelen en hun (handhavings)capaciteit optimaal inzetten. De oplossing van Qualogy, ‘Early Birds Eye’, haalt kennis en inzichten uit bestaande informatie met inzet van verschillende disciplines, zoals wiskunde, statistiek, informatica en informatiewetenschappen. De ontwikkeling van de oplossing verloopt via een duidelijk stappenplan met afgebakende mijlpalen. Via deelopleveringen aan het einde van elke mijlpaal is steeds nauwkeurig bij te houden of de realisatie en het tempo op koers zijn.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Als wij vragen hebben over uw toelichting, mogen wij dan contact met u opnemen?
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
Wij zoeken regelmatig respondenten voor gebruikersonderzoek op onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.