ECOSYSTEM | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

ECOSYSTEM

Jaarlijks worden in Nederland in de zorg miljarden wegwerp incontinentiematerialen verbrand met een CO2-uitstoot van plus minus 500.000 ton. Er is urgentie om circulair te werken. Duurzame oplossingen zijn ook als ambitie vastgelegd in de Greendeal Duurzame Zorg.

Priovention ontwikkelt met partners wasbaar incontinentiemateriaal, hierna de INDI. En het reinigingsproces inclusief haal- en brengservice, hierna te noemen Ecosystem. In dit project wordt een gesloten circuit ontwikkeld waarbij contact met medicijnresten en potentiƫle ziekteverwerkers zo veel als mogelijk wordt gereduceerd. Er dient ook te worden voorkomen dat deze verontreiniging na het reinigen in het oppervlaktewater terecht komt.

Dit initiatief is door de staatssecretaris Van Heijnen, van IenW gebruikt in antwoord aan de Tweede Kamer om aan te tonen dat de overheid middels de beschikking CKP2100038 actie onderneemt om wasbaar incontinentiemateriaal te stimuleren.

Bent u tevreden over deze pagina?

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *
Als wij vragen hebben over uw toelichting, mogen wij dan contact met u opnemen?
Mogen wij u benaderen voor een gebruikersonderzoek?
Wij zoeken regelmatig respondenten voor gebruikersonderzoek op onze website. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek. Een online interview duurt maximaal 45 minuten.